-=Civitas Kielcensis Suicide Squad=-

Forum [CKSS]
Teraz jest 2020-10-30, 06:12

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: ArmyOps 2.5.0
PostNapisane: 2010-10-23, 15:49 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Było kilka podejść by pograć w tą staruszkę, która ma prawie tyle co klan (startowaliśmy od wersji 1.7).

Ponieważ mam Linusia mam tylko tą wersję do pogrania, bo to ostatnia wersja jaka wyszła na ten system.

Pogrywam sobie we czwartki i piątki po 20tej.
Giera za darmoche

wersja 2.5 do pobrania dla windows
http://www.idg.pl/ftp/pobierz/gry/2629.html

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 2010-10-26, 08:31 przez off., łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-23, 17:03 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-12, 17:35
Posty: 148
Lokalizacja: Sosnowiec
Ja ją też gdzieś jeszcze mam i chetnie pogram :P tylko mam pytanie w sprawie TS'a zmienil sie adres czy cos, bo ostatnio probowalem wejsc i mialem malutki problem :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-25, 09:34 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]dUd!k0F^ napisał(a):
Ja ją też gdzieś jeszcze mam i chetnie pogram :P tylko mam pytanie w sprawie TS'a zmienil sie adres czy cos, bo ostatnio probowalem wejsc i mialem malutki problem :(

gram bez tsa, nie wiem czy uda mi się go poprawnie ustawić w ALSA żeby był dźwięk, jak się uda będzie super

poza tym adres jet inny (masz powyżej - 81.26.28.142:9000) możesz nie mieć konta, bo usuwałem ostatnio konta nieaktywne dłużej niż 6 mies.

ale ogólne cały czas działa

aha, najpopularniejszy jest most z bronią SF :)


gdyby nas było więcej (z 8 - 16 osób jest sens postawić własny serwer na czas zabawy i mieć wpływ na mapy do gry a nie tylko most)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-25, 13:46 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-12, 17:35
Posty: 148
Lokalizacja: Sosnowiec
Jak dam rade odpalic tego Amerykańca na Windowsie 7 to zagram :) Adres TS'a już znalazłem, jak kiedys bedzie okazja to znow moze dacie mozliwosc rejestracji :)

Btw. wczoraj kupiłem sobie COD:MW i zaczynam od nowa giercowanie :)
Teraz jeszcze musze AAO3 ściągnać i bedzię komplet :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-25, 14:28 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2008-06-03, 10:29
Posty: 1378
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
[CKSS]dUd!k0F^ napisał(a):
wczoraj kupiłem sobie COD:MW i zaczynam od nowa giercowanie :)

Wbijaj do nas na ts a potem bijatyka na Waterloo :mrgreen:

_________________
"Lepiej być dobry człowiekiem, który przeklina, niż małym, cichym skurwysynem"

"Zwyczaj puszczania kobiet w drzwiach sięga czasów prehistorycznych. W ten sposób sprawdzało się czy w jaskini nie ma niedźwiedzi"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-25, 14:45 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]dUd!k0F^ napisał(a):
Adres TS'a już znalazłem, jak kiedys bedzie okazja to znow moze dacie mozliwosc rejestracji
chłopaki mają SA - pozwalam na nadanie ci prawa do rejestracji

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-25, 19:00 
Offline
Major
Major
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-08-23, 10:38
Posty: 973
Lokalizacja: Warszawa
Chętnie, tylko nie most ja was proszę, Kenna, Pipka czy coś :]

_________________
War never changes...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-26, 08:27 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Klamka napisał(a):
Chętnie, tylko nie most ja was proszę, Kenna, Pipka czy coś :]
zobaczysz jaki jest wybór serwerów...

jak będzie nas więcej mogę postawić serwer na dowolnej mapie
z dowolną bronią

oczywiście serwer prywatny i nie widoczny w przeglądarce serwerów
Jeżeli ktoś ma możliwość posadzenia AAO25 na serwerze z windows to powinno udać się zrobić widocznym taki serwer. Walczyłem z tym ponad 2 miesiące na serwerze linux, gdzie mamy TS i nie udało się. Problem pojawił się po przestawieniu autoryzacji na inny system obsługi, który zaimplementowano w wersjach od 2.7 w górę, które były już tylko do windows...

windows - http://www.idg.pl/ftp/pobierz/gry/2629.html
linux - http://treefort.icculus.org/armyops/ -> kliknij PPM i zapisz jako

Obrazek

i można powrócić do 2005 roku :)

to co?
ten czwartek wieczorem?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-26, 09:35 
Offline
Rekrut
Rekrut

Dołączył(a): 2007-12-06, 09:42
Posty: 6
Lokalizacja: Zielonka
nie wiem czy dam rade...
rozpuscilem wici u siebie...
moze sie uda... :)
pozdrawiam

_________________
Jest takie stare Chinskie powiedzenie:
"gdy nie masz nic ciekawego do powiedzenia to powiedz stare Chinskie powiedzenie"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-26, 09:46 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-04, 23:14
Posty: 759
Lokalizacja: Białogard
Ja mam 2,5 pod winde i linuxa, z tym, że z nowymi sterami do grafiki mam pewne artefakty.
Ale chodzi z porównaniu z poprzednimi wersjami, w których mi się nie chciała odpalić.
TS'a chyba też mam i pod windą i ubuntu i działa normalnie.

Więc staram się rezerwować czas i kompa na czwartek ok 20.00.

Dobrze by było być razem na TS'ie.

Śledzę więc ten temat. Jesteśmy w kontakcie.

Ps. Nie wiem czy mam aktualnego PB.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-26, 10:26 
Offline
Szeregowy
Szeregowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-12-14, 21:32
Posty: 14
Lokalizacja: Malbork
I ja z chęcią bym się przyłączył bo już mnie te cod'y wszystkie nudzą... Ale niestety mam drugą zmianę do 2 w nocy w tym tygodniu :sad:

_________________
"Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego...
Pamiętaj - Amatorzy zbudowali Arkę, Profesjonaliści Titanica...
Arka spełniła swoją funkcję, a jak skończył Titanic wszyscy wiemy."

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-27, 07:39 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Prz3m4s napisał(a):
I ja z chęcią bym się przyłączył bo już mnie te cod'y wszystkie nudzą... Ale niestety mam drugą zmianę do 2 w nocy w tym tygodniu :sad:

ewent nie jest jedyny, postrzelamy nie tylko w ten czwartek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-27, 08:38 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-04, 23:14
Posty: 759
Lokalizacja: Białogard
No i mam problem z PB pod linuxem.

Zaktualizowałem pb w 2.5 pod winde i skopiowałem zawartość katalogu.
PB pod linuxem jest w lokalizacji usr/local/games/aao/system/pb nadałem "innym" prawa r&r i dupa. Dołączam się na serwer i wywala mnie za brak aktualnego pb.

W związku z tym, będę zmuszony grać pod windą.

Pozdrawiam

Łukasz/cieniasek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-27, 09:04 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Cieniasek napisał(a):
No i mam problem z PB pod linuxem.

Zaktualizowałem pb w 2.5 pod winde i skopiowałem zawartość katalogu.
PB pod linuxem jest w lokalizacji usr/local/games/aao/system/pb nadałem "innym" prawa r&r i dupa. Dołączam się na serwer i wywala mnie za brak aktualnego pb.

W związku z tym, będę zmuszony grać pod windą.

Pozdrawiam

Łukasz/cieniasek

ja nie mam problemu z PB na ubuntu 10.04 64bit

zrobiłem tak:
1. zaznaczyłem właczony PB w przeglądarce serwerów, dołaczyłem do pustego serwera i upewniłem się że nie mam PB, wyłączyłem grę - gra założyła w ~ katalog ukryty z profilem
2. http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-aa.php
3. w terminalu:
Kod:
$cd
$cd .armyops250/System/pb
$wget http://www.evenbalance.com/downloads/aao/pbsec.htm
$wget http://www.evenbalance.com/downloads/aao/pbsecsv.htm
$cd htm
$wget http://www.evenbalance.com/downloads/aao/lc002182.htm
$wget http://www.evenbalance.com/downloads/aao/la001371.htm
$cd ..
$wget http://www.evenbalance.com/downloads/aao/pbsvnew.so


na pewno musisz ładować pliki PB nie do katalogu gry a do katalogu profilu (to nie windows... widać zapomniało ci się)

w katalogu ~/.armyops250 masz odwzorowanie struktury katalogów gry potrzebnych w profilu - tam szukaj katalogu punkbustera

------------
w ten piątek wyjeżdżam, ale na czwartek postaram się odpalić TS tak żeby współdziałał z grą przez ALSA, jak mi się nie uda, to i tak bedę na TS ale nie będę się odzywał.
Tak czy siak - będę grał...


do czwartku, kto ma ochotę a nie ma konta niech sobie założy (przez opcję w grze, przez www raczej nie jest to już wykonalne)
kto ma konto niech sobie przypomni hasło i sterowanie :)

do spotkania

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-27, 17:52 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-01, 01:02
Posty: 703
Lokalizacja: CK/Wielki Babilon
HiHi, moje konto jeszcze działa :D

_________________
Zbieram na kompa pod ArmA 2, ArmA 2 i <del>internet bez limitu</del> ;P
Jabber IDentification: knt (małpeczka) nerd|gazeta (kropeczka) pl

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-28, 08:45 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]KNT napisał(a):
HiHi, moje konto jeszcze działa :D

moje też !!!!

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-28, 16:13 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-04, 23:14
Posty: 759
Lokalizacja: Białogard
[CKSS]Hetman napisał(a):
w katalogu ~/.armyops250 masz odwzorowanie struktury katalogów gry potrzebnych w profilu - tam szukaj katalogu punkbustera



Cytuj:
/.a

Ku..a co za wstyd
:oops:

Ps. Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-28, 17:44 
Offline
Kapitan
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-01, 11:00
Posty: 476
Lokalizacja: Kielce
Hetman nubie skasowałeś moje konto na TS :razz: Tak w ogóle to pozdrowionka wszystkim i do zobaczyska koło 20:00 :twisted:

_________________
Wyobraź sobie tą ciszę, gdyby ludzie mówili tylko to co wiedzą...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-28, 21:04 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Mlody_Mlody napisał(a):
Hetman nubie skasowałeś moje konto na TS :razz: Tak w ogóle to pozdrowionka wszystkim i do zobaczyska koło 20:00 :twisted:
masz prawo do zarejestrowania

co do serwera gry

da radę go postawić tylko nie będzie widoczny, na zew. IP jako serwer LAN
aby był widoczny trzeba zakombinować, ale niestety kombinacja działa tylko pod windows
odkąd zmienili autoryzację i wprowadzili MBS na linux nie postawisz serwera innego niż LAN

Walczyłem z tym i mailowałem z adminami wszystkich tych serwerów, które są widoczne w grze, niestety - wszyscy mają je na windows....

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-28, 22:15 
Offline
Major
Major
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-08-23, 10:38
Posty: 973
Lokalizacja: Warszawa
I oczywiście zapomniałem <plask>
Kiedy następny termin po weekendzie? :]

_________________
War never changes...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-29, 06:24 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-04, 23:14
Posty: 759
Lokalizacja: Białogard
Było git, choć cześć graczy dość szybko się zmyła :wink:
Ma nadzieję, że następnym razem pingi będę miał niższe niż 190 :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-29, 08:11 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
myślę że czwartki możemy sobie obstawić
4 listopada 2010 od około 20tej.

szykujcie browce

może w weekend popracuje nad uruchomieniem własnego serwera, będzie niewidoczny, ale jak nas będzie z 8 osób to nie będzie przeszkadzać....

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-29, 23:21 
Offline
Major
Major
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-08-23, 10:38
Posty: 973
Lokalizacja: Warszawa
Od biedy mogę spróbować, ale nie wiem czy na moim kompie i łączy 1Mb 8 osób pójdzie. Choć coś kojarzę że za tych czasów coś mi się zdażało postawić

_________________
War never changes...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-30, 18:38 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2008-09-02, 17:51
Posty: 52
Lokalizacja: Strzelce Krajeńskie
Witam
Ja chętnie się przyłączę do gry. Dziś sobie ściągnąłem AA i sprawdzałem czy chodzi. konto się zachowało chociaż dawno nie grałem. Moja gra jednak będzie zależeć od łącza go ostatnio w godzinach wieczornych ping mi wariuje i skacze nawet do 300 a mój dostawca internetu nic sobie z tego nie robi. Jeśli będzie wszystko ok to ja też się pisze na wspólna grę.

Hetman ja też chciałbym na nowo założyć konto na TS bo na starym haśle mi nie wchodzi. Loguje się cały czas jako zwykły użytkownik :)
Z góry dziękuję.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-31, 11:04 
Offline
Pułkownik
Pułkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-09-26, 23:25
Posty: 2626
Lokalizacja: Lub...
Paweł chłopaki grają rzadko w AA 2.5.

Ja siedzę w miarę regularnie, dlatego zachęcam do ściągnięcia wersji AA 3.0.8.1 i regularnego grania :twisted:

Pochwalę się trochę :razz:

http://login.aa3.americasarmy.com/perso ... t?soldier=[CKSS]Wolwerin&type=Overview

_________________
"Pamiętaj bez zbytecznych słów do puki żyjesz walisz z obu luf. "

Lubię wygrywać, to mnie bawi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-31, 13:06 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2008-09-02, 17:51
Posty: 52
Lokalizacja: Strzelce Krajeńskie
Wolwer ja AA3 mam ale nie grałem ostatnio bo wszyscy grali COD więc i ja :). A teraz sprawdzałem i mam jakiś problem z logowaniem a nie chciałbym na nowo przechodzić treningów a zwłaszcza medyka.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-31, 14:39 
Offline
Pułkownik
Pułkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-09-26, 23:25
Posty: 2626
Lokalizacja: Lub...
Spróbuj się zalogować lub odzyskać konto tutaj:

http://login.aa3.americasarmy.com/home

Opisy treningów masz tu :

http://www.americasarmy.pl/kategoria/Szkolenia-AA3

_________________
"Pamiętaj bez zbytecznych słów do puki żyjesz walisz z obu luf. "

Lubię wygrywać, to mnie bawi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-10-31, 20:18 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2008-09-02, 17:51
Posty: 52
Lokalizacja: Strzelce Krajeńskie
Z góry dziękuję odnalazłem hasło ale okazało się że skasowali mi moje wszystkie treningi i muszę wszystko robić na nowo. Myślę że nie będzie tak źle, ale wkurza mnie że wszystko skasowali poza loginem i hasłem. :mad:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-01, 15:40 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Wolwerin napisał(a):
Paweł chłopaki grają rzadko w AA 2.5.
zaczniemy regularniej, czwartki i może piątki może częściej

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-01, 16:36 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2008-09-02, 17:51
Posty: 52
Lokalizacja: Strzelce Krajeńskie
Ja się piszę :). odpaliłem wczoraj aa3 i czułem bardziej jak bym grał w Gothica niż w AA. A jeszcze sterowanie mi się myliło - finał był taki że skończyłem grę po kilku minutach bez ani jednego kila.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL