-=Civitas Kielcensis Suicide Squad=-

Forum [CKSS]
Teraz jest 2020-10-30, 05:04

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-11-02, 21:03 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
w AA250 gra o pierona polaków i do tego na poziomie
aczkolwiek ghostują na TSach...
ale jest z kim pograć na kilku serwerach

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-03, 14:43 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
binaria wgrane, porty przepuszczone
dziś pobawię się uruchomieniem serwera LAN (będzie niewidoczny, ale dla większej grupy osób znających adres będzie jak znalazł)

dam znać w tym wątku o postępach

--- serwer oczywiście niehonorowy - więc o FR i ROE nie ma się co obawiać.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-04, 11:53 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
kilka obrazków z gry:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-05, 07:43 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2008-09-02, 17:51
Posty: 52
Lokalizacja: Strzelce Krajeńskie
Witam nie grałem wczoraj bo przyplątało mi się choróbsko i właśnie się leczę. Ale nic straconego na pewno pogramy, na razie zmuszony jestem do odpoczynku :).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-05, 08:22 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
w przyszłym tyg. proponuję środę od 21..... do ilu się da :)
chyba że jakieś inne propozycje...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-07, 15:09 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
no panowie!
ogłaszam wszem i wobec, że serwer AAO2.5.0 działa.
jest niewidoczny w przeglądarce serwerów ale za to:
- nie wymaga konta w grze
- nie wymaga treningów aby grać
- na mapach SFExclusive (tylko broń SF) - nie wymaga treningu E&E
- mapy są w rotacji

IP serwera:
Kod:
open 81.26.28.142


nie udało mi się uruchomić jego statusu przez www
Możemy się umawiać i grać

codowcy, możecie również pobrać sobie grę i potestować

w razie problemów piszcie tu lub na ckss.hetman(at)gmail.com

mapy w rotacji:
Maps=MOUT_McKenna.aao
Maps=SFsandstorm.aao
Maps=Swamp_Raid.aao
Maps=SFvillage.aao
Maps=Urban_Assault.aao
Maps=Pipeline_SF.aao
Maps=Pipeline.aao
Maps=SFDockside.aao
Maps=Woodland_Outpost.aao
Maps=SFoasis.aao
Maps=Insurgent_Camp.aao
Maps=SFcsar.aao
Maps=SFhospital.aao
Maps=SFCourtyard.aao
Maps=SFextraction.aao
Maps=SFarctic.aao
Maps=SFtaiga.aao

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-07, 15:35 
Offline
Major
Major
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-08-23, 10:38
Posty: 973
Lokalizacja: Warszawa
No dobra, zassałem, instaluje się właśnie, także z miłą chęcią was pozabijam :mrgreen:
Jakbym się nie pojawił daj mi któryś cynk, bo skleroza nie boli ;)

_________________
War never changes...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-07, 16:27 
Offline
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-10-27, 20:51
Posty: 121
Lokalizacja: Gdańsk
Też ogarnę się troszkę i postaram się wdepnąć do was na partyjkę :???:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-08, 08:34 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
środa po 21tej?

czyli pojutrze?

mamy serwer

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-08, 08:41 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-04, 23:14
Posty: 759
Lokalizacja: Białogard
[CKSS]Hetman napisał(a):

mamy serwer

Testowaliśmy go wczoraj z Młodym i Mario na SS.
Po zmianie mapy już nie powstał.
Coś chyba nie zadziałało.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-08, 09:54 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Cieniasek napisał(a):
[CKSS]Hetman napisał(a):

mamy serwer

Testowaliśmy go wczoraj z Młodym i Mario na SS.
Po zmianie mapy już nie powstał.
Coś chyba nie zadziałało.


ok szkoda ze wcześniej to nie wyszło
serwer wstaje - ale długo...
maszyna jest mało wydajna
a może rotacja map nie działa jak potrzeba, wyłączę ją i sprawdzę jak serwer się zachowuje, może go wysadziło w powietrze, sprawdzę dziś w logach, najwyżej wyłączę rotację a wam dam adminów

dajcie mi tylko wasze guidy i nicki
zarezerwuję wam nicki i po nickach dam uprawnienia

w sumie w logach mam wasze guidy więc ich uzyję
rozumiem, ze nicki także taki mam zarezerwować?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-08, 14:41 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-04, 23:14
Posty: 759
Lokalizacja: Białogard
[CKSS]Hetman napisał(a):

w sumie w logach mam wasze guidy więc ich uzyję
rozumiem, ze nicki także taki mam zarezerwować?

Mój możesz to moje główne i oficjalne konto.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-08, 15:51 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Cieniasek napisał(a):
Po zmianie mapy już nie powstał.
Coś chyba nie zadziałało.
jaki mieliście objaw? przeładowanie mapy trwa niestety około minuty... sprawdziłem na szelu - serwer działa

wydłużyłem czas timeout do 6 minut - ale raczej to nie ma wpływu na długie ładowanie mapy.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-08, 19:06 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
sprawdziłem - trzeba poczekać, ale mapa się załaduje (serwer nie pada)
jeżeli się gra rozłączy z serwerem proszę odczekać nawet do kilku minut (cały czas próbując połączyć się)
Komputer wydajnością nie dorasta łączu, mapy ładują się długo (przy zmianie na inną),
jeżeli mecz się skończy to start kolejnego na tej samej mapie trwa do 15 sekund.

Zwiększam ilość meczy na tej samej mapie do 10ciu

Jeżeli będzie to uciążliwe zwiększę ilość meczy na rotację.

przełączenie z SFSandstorm na MOUT_McKenna to około 2 minut...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-09, 07:22 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-04, 23:14
Posty: 759
Lokalizacja: Białogard
[CKSS]Hetman napisał(a):
jaki mieliście objaw?

Serwer zmieniał mapę i nas nie pociągnął.

Poczekaliśmy trochę i próbowaliśmy połączyć się ponownie.
Nie udało się i przeszliśmy na 2.8.5.
Niestety nie potrafię teraz powiedzieć ile to trwało.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-09, 13:13 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
ok.
ciekawe...
sprawdzę czy pracuje.

Pozostaniemy przy jednej mapie, najwyżej będziemy zmieniać przy mojej obecności

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-11, 20:10 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
wczoraj pograliśmy jak nigdy ostatnio...
niebawem umówimy kolejny ewencik...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-13, 01:02 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Witam.

EVENT: czwartek 18 listopada 2010 godzina 20:30 (można wcześniej)

Wspólnie z administratorami serwera gry uzgodniliśmy, że we czwartek 18. listopada 2010 urządzamy event w AAO250 na naszym serwerze. Oficjalnie startujemy o 20:30 (nieoficjalnie możliwe że wcześniej). W evencie biorą udział mapy Special Forces i w zależności od ilości graczy mamy kilka wariantów:
- SFDockside - dla ilości graczy poniżej 8
- SFCSAR - dla ilości graczy 8 - 12
- SFtaiga - dla ilości graczy 8 - 12 (tutaj klan [CKSS] prawie wogóle nie grał...)
- SFSandstorm - dla ilości graczy 8 - 12
- SFPCR - dla ilości graczy 8 - 12
- SFPipeline - dla ilości graczy 10 - 12
- SFCourtyard - dla ilości graczy 12 - 16 - świetnie się gra
- SFWaterTreatment - dla ilości graczy 12 - 16 - świetnie się gra
dodatkowo, jeżeli ktoś wykaże się znajomością map i poda jaka go interesuje a reszta graczy potwierdzi chęć gry na proponowanej mapie, zostanie ona ustawiona.

Serwer ma włączonego PunkBustera, przed podłączeniem proszę o aktualizację - właśnie została opublikowana nowa wersja (stan na 12 listopada 2010 23:00).

Aktualnie na serwerze uruchomiona jest mapa SFDockside, serwer cały czas pracuje. Można się zalogować i próbować przez serwer zaktualizować punkbustera. Ta mapa wymaga trenigu Special Forces jednak serwer tego nie weryfikuje. Przed dołaczeniem możecie w opcjach gry (Personel jacket zakładka Weapons) ustawić sobie sety dla broni specjalnej by móc ją używać, a w ustawieniach sterowania sprawdzić i ustawić klawisze do zmiany konfiguracji broni SF. Konfiguracja twojej SF nas nie interesuje.... najważniejsze byś umiał ty walczyć... gra sama to zweryfikuje.

Przed eventem, spokojnie możecie dokonfigurować sobie grę i broń na naszym serwerze (dołączenie poprzez polecenie konsoli (~) open 81.26.28.142) bo działa 24/7 i nie sprawdza waszych kont. Nie musisz mieć konta w AmericasArmy.com by zagrać i nie musisz mieć nawet podstawowego treningu (jednak polecam go odbyć i zaliczyć).

Jeżeli nas będzie dużo będzie weselej. Ustawimy ogólnie zaaprobowaną mapę i bedziemy grać do 'bólu'.

Admini podczas rundy jednemu z graczy na serwerze ustawią broń jakiej sobie zażyczy (lub jaką uznają za stosowną), jeżeli gracz nie będzie chciał by w tym 'procederze[ uczestniczyć wystarczy że to napisze za pomocą czata przy przełączaniu rund.

Ważna dla nas jest dobra zabawa. Jak najmniej napięć, jak najwięcej odprężenia...
Gry są po to by odstresowywać.

---
[CKSS] nie są może pro^gamerami pierwszej klasy ale nie oszukują. Reprezentujemy to co sami osiągnęliśmy włąsnym treningiem. Jeżeli przeszkadza ci, że nie dajesz nam rady - odejdź...
Lepiej jednak jak zostaniesz i poprosisz o broń - prawdopodobnie ją dostaniesz.

Im większy (uczciwy) wpierdol ma [CKSS] - tym mamy fajniej....


Zapraszamy do zabawy. Z nami zagrasz bez stresu i o to chodzi.
Pozdrawiamy
[CKSS]

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-14, 12:19 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-04, 23:14
Posty: 759
Lokalizacja: Białogard
W ten czwartek raczej mnie nie będzie. :sad:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-15, 10:26 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
polecenia przydatne dla wersji 2.x

http://forum.americasarmy.com/viewtopic.php?t=127

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-15, 22:48 
Offline
Kapitan
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-06, 13:01
Posty: 408
Lokalizacja: Kielce
A ja mam problem z wersją 2.8.5- otóż nie mogę tej wersji zainstalować w Windows 7. Czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu?

_________________
"Przygotowanie do wojny wymaga ćwiczenia wyobraźni" Gulio Douhet


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-15, 23:46 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-12, 17:35
Posty: 148
Lokalizacja: Sosnowiec
Eagle dziwne bo ja nie miałem najmniejszych problemów z zainstalowaniem AAO 2.8.5 na Wind 7, a tak samo nie bylo wiekszego problemu z AAO 2.5.0 na windows 7. A co dokładnie za problem masz? Może coś poradzimy ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-16, 16:11 
Offline
Kapitan
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-06, 13:01
Posty: 408
Lokalizacja: Kielce
Nie chce się zainstalować a komunikat dotyczy "missing file Kernel 32"

_________________
"Przygotowanie do wojny wymaga ćwiczenia wyobraźni" Gulio Douhet


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-16, 16:21 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Eagle napisał(a):
"missing file Kernel 32"

czyżbyś miał win7 64bit?
[CKSS]dUd!k0F^ napisał(a):
Eagle dziwne bo ja nie miałem najmniejszych problemów z zainstalowaniem AAO 2.8.5 na Wind 7
czyżbyś miał win7 32 bit

Eagle to tu muszę stwierdzić że mój ubuntu 10.04 x64 lepiej daje radę, podgrałem biblioteki 32bit i śmiga...

może uruchomienie instalatora w trybie zgodności z winXP 32bit będzie rozwiązaniem


-----------
Przypominam o zaproszeniu do wspólnej gry 18.11.2010 o 20:30
(specjalnie podniosę ilość slotów do 26, może proc wytrzyma bo wąskim gradłem jest CPU i RAM)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-16, 21:48 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-12, 17:35
Posty: 148
Lokalizacja: Sosnowiec
Nie mam 32 bitowego system, a 64-bitowy. Dlatego że mam 4gb ramu i było by to zmarnowanie jakiś 700 mb ramu przez system 32-bitowy[jak wiadomo ten wykrywa ok 3.2 GB].

A może chodzi o wersje tego windows'a? Ja mam Home Premium bo taki był od razu na laptopie zainstalowany, a póki się narazie z nim nic nie dzieje to nie zmieniam na Ultimate/Enterprise bo i tak wiem, że tego nie wykorzystam.

http://dll.downloadatoz.com/kernel32.dll-file.html
może to w jakiś sposób pomoże.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-20, 10:25 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
jaki kolejny termin na spotkanie wiarusów?

25ty listopada 2010 - czwatek 20:00?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-21, 19:20 
Offline
Major
Major
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-08-23, 10:38
Posty: 973
Lokalizacja: Warszawa
siur

_________________
War never changes...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-22, 08:13 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-04, 23:14
Posty: 759
Lokalizacja: Białogard
Postaram się zorganizować.


Ps. Ja osobiście wolałbym godziny późniejsze np. 21.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-22, 13:37 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Cieniasek napisał(a):
Postaram się zorganizować.


Ps. Ja osobiście wolałbym godziny późniejsze np. 21.
dołaczaj o 21, jeszcze powinniśmy być - godzinę przesuwany ma 20:45 :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-11-22, 21:58 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-01, 01:02
Posty: 703
Lokalizacja: CK/Wielki Babilon
Ja 50/50 - będę, albo mnie nie będzie :P

_________________
Zbieram na kompa pod ArmA 2, ArmA 2 i <del>internet bez limitu</del> ;P
Jabber IDentification: knt (małpeczka) nerd|gazeta (kropeczka) pl

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL