-=Civitas Kielcensis Suicide Squad=-

Forum [CKSS]
Teraz jest 2020-10-21, 08:21

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Internet TELE2
PostNapisane: 2008-07-15, 10:52 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2008-06-03, 10:29
Posty: 1378
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Czy miał ktoś stycznosc z internetem przez TELE2 - cenowo fajnie wychodzą ale nie wiem czy są konkretni!

_________________
"Lepiej być dobry człowiekiem, który przeklina, niż małym, cichym skurwysynem"

"Zwyczaj puszczania kobiet w drzwiach sięga czasów prehistorycznych. W ten sposób sprawdzało się czy w jaskini nie ma niedźwiedzi"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-07-15, 11:03 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
jeżeli to wiąże się z TPSA tak samo jak i rozmowy - stanowczo odradzam

ponieważ pracuje to na łaczach TPSA (bo raczej własnego kabla Ci nie dociągną) to zapomnij, pierwszeństwo pakietów będzie miała TPSA a ty podziwiać będziesz pingi powyżej 150.

A może necior z sieci PLAY?

http://web.playmobile.pl/pl/internet/index.html

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-07-15, 14:02 
Offline
Szef wywiadu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-04, 23:14
Posty: 759
Lokalizacja: Białogard
Mogę powiedzieć tyle, z moich doświadczeń "telefonicznych" wiem, że problemy się zaczynają, gdy coś się zjeb... Wtedy tele2 zrzuca winę na TPSA jako właściciela łącza, a TPSA na TELE2 jako świadczącego usługę. Nie wiem jak teraz to wygląda i jak w sprawie neta, ale tak bywało kiedyś w sprawie telefonów.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-07-19, 12:30 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-01, 01:02
Posty: 703
Lokalizacja: CK/Wielki Babilon
[CKSS]Hetman napisał(a):
jeżeli to wiąże się z TPSA tak samo jak i rozmowy - stanowczo odradzam

ponieważ pracuje to na łaczach TPSA (bo raczej własnego kabla Ci nie dociągną) to zapomnij, pierwszeństwo pakietów będzie miała TPSA a ty podziwiać będziesz pingi powyżej 150.

A może necior z sieci PLAY?

http://web.playmobile.pl/pl/internet/index.html


Zastanawiam się nad nim właśnie, jako dodatek do MSI Wind (jak bym go sobie kupił oczywiście xP) tylko oczywiście jeden haczyk: czy działa pod innym systemem niż jedyny słuszny.

_________________
Zbieram na kompa pod ArmA 2, ArmA 2 i <del>internet bez limitu</del> ;P
Jabber IDentification: knt (małpeczka) nerd|gazeta (kropeczka) pl

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-07-19, 21:26 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]KNT napisał(a):
czy działa pod innym systemem niż jedyny słuszny

pppd i heja

przewalczyłem modem w nokii bez nokia pc suite wiec raczej pod łosiem nie będziesz miał problemu

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-21, 10:08 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2008-06-03, 10:29
Posty: 1378
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Na tą chwile bede musiał tam podłączyc Netie.

_________________
"Lepiej być dobry człowiekiem, który przeklina, niż małym, cichym skurwysynem"

"Zwyczaj puszczania kobiet w drzwiach sięga czasów prehistorycznych. W ten sposób sprawdzało się czy w jaskini nie ma niedźwiedzi"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-21, 10:49 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Wodzu napisał(a):
Na tą chwile bede musiał tam podłączyc Netie

wszystko co nie ma własnej linii a bazuje na liniach TPSA to porażka...

jak nie masz innego wyjścia to bierz juz neo (jeżeli różnica ceny i prędkości nie jest duża) - przynajmniej lepsze pingi mieć będziesz

Tepsa daje pierwszeństwo swoim pakietom przed pakietami innych operatorów na swoich łączach.

Na pewno Netia będzie lepszym wyborem niż TELE2.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-21, 11:11 
Offline
Kapitan
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-07-17, 09:05
Posty: 373
Lokalizacja: Ostrowiec Św
Ja mam Netie i nie narzekam łącze jest stabilne i ping też zadowalający.
Wodzu jedna rada jak założysz z Netii to od razu ich modem wywal i kup sobie coś sam. Ja miałem kilka lat ich modem i to jest naprawdę ból, połączenie było często zrywane i co jakiś czas trzeba było komputer uruchomić ponownie albo modem przepiąć pod inne USB bo się nie mógł modem ponownie połączyć. Teraz mam router Linksys WAG200G i jest super, żałuję że od razu go nie kupiłem bo bym sporo nerwów zaoszczędził.

_________________
Obrazek
Nigdy nie kłóć się z Idiotą - najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-21, 12:45 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2008-06-03, 10:29
Posty: 1378
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Dzięki koledzy.

_________________
"Lepiej być dobry człowiekiem, który przeklina, niż małym, cichym skurwysynem"

"Zwyczaj puszczania kobiet w drzwiach sięga czasów prehistorycznych. W ten sposób sprawdzało się czy w jaskini nie ma niedźwiedzi"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-22, 09:04 
Offline
Major
Major
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-08-23, 10:38
Posty: 973
Lokalizacja: Warszawa
Mój brat cioteczny w centrum warszawy (Nowy Świat) chciał sobie neta założyć niedawno dość, się okazało że tylko Neozdrada+pochodne... No dobra, podpisał z Netią, czekał miesiąc czy dwa az zacznie działać, co tydzuień dzwonił, oni mówili że to wina TPSA, że wysłali do nich info żeby się zajęli itd itp, i po chyba 2 miechach zrezygnował...

_________________
War never changes...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-22, 09:26 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2008-06-03, 10:29
Posty: 1378
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
A On nie miał możliwości podłaczenia UPC?

_________________
"Lepiej być dobry człowiekiem, który przeklina, niż małym, cichym skurwysynem"

"Zwyczaj puszczania kobiet w drzwiach sięga czasów prehistorycznych. W ten sposób sprawdzało się czy w jaskini nie ma niedźwiedzi"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-22, 10:37 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Wodzu napisał(a):
A On nie miał możliwości podłaczenia UPC?

pewno nie

ja będę miał tak samo z końcem roku i wtedy zniknę, ale o tym już uprzedzałem na rocznicy...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-22, 11:30 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2008-06-03, 10:29
Posty: 1378
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Kurna XXI wiek i problem z netem PARANOJA!

_________________
"Lepiej być dobry człowiekiem, który przeklina, niż małym, cichym skurwysynem"

"Zwyczaj puszczania kobiet w drzwiach sięga czasów prehistorycznych. W ten sposób sprawdzało się czy w jaskini nie ma niedźwiedzi"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-22, 12:07 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2005-04-06, 09:47
Posty: 1214
Lokalizacja: Elbląg
[CKSS]Wodzu napisał(a):
Kurna XXI wiek i problem z netem PARANOJA!

ale my zyjemy w 19 wieku tzn nasz piekny kraj


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-22, 12:19 
Offline
Kapitan
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-07-17, 09:05
Posty: 373
Lokalizacja: Ostrowiec Św
Wiem jak sam w Kielcach na studiach chciałem net podpiąć to zawsze była możliwość tylko z jednej firmy, firmy mają takie podejście że jak już ktoś w danym bloku/osiedlu oferuje internet to się tam ni pchają bo o klientów trudno i 2 razy miałem tak że firmie się nie chciało/opłacało podłączyć mnie do ich sieci chociaż mieli infrastrukturę w sąsiednim bloku.
Państwo chce być europejskim centrum nowych technologii (o to się staramy) a przeciętny mieszkaniec ma problemy z podłączeniem do internetu.

_________________
Obrazek
Nigdy nie kłóć się z Idiotą - najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-22, 13:48 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Gaashak-R napisał(a):
firmy mają takie podejście że jak już ktoś w danym bloku/osiedlu oferuje internet to się tam ni pchają bo o klientów trudno i 2 razy miałem tak że firmie się nie chciało/opłacało podłączyć mnie do ich sieci chociaż mieli infrastrukturę w sąsiednim bloku.

nie, u matki w bloku jest Vectra i UPC. Na osiedlu Mlody_Mlody jest tak że nie wpuszczani są inni operatorzy i jest jedyny słuszny operator ze spółdzielni świętokrzyskie.

Jak się przeprowadzę będę miał lokalnego monopolistę, z którym dev. podpisał umowę na podłaczenie. Będę atakował UPC kiedy podłączą nowy blok i to będzie kwestia czasu. jak podłączą. Na woli czekałem pół roku, ale kablówkę już mieli w bloku.

Tam gdzie się będę wprowadzał, nawet nie mają infrastruktury...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2008-08-22, 18:04 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2008-06-03, 10:29
Posty: 1378
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Wyrazy współczucia!

_________________
"Lepiej być dobry człowiekiem, który przeklina, niż małym, cichym skurwysynem"

"Zwyczaj puszczania kobiet w drzwiach sięga czasów prehistorycznych. W ten sposób sprawdzało się czy w jaskini nie ma niedźwiedzi"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL