-=Civitas Kielcensis Suicide Squad=-
http://ckss.shl.pl/forum/

Internet TELE2
http://ckss.shl.pl/forum/viewtopic.php?f=43&t=1496
Strona 1 z 1

Autor:  [CKSS]Wodzu [ 2008-07-15, 10:52 ]
Tytuł:  Internet TELE2

Czy miał ktoś stycznosc z internetem przez TELE2 - cenowo fajnie wychodzą ale nie wiem czy są konkretni!

Autor:  off. [ 2008-07-15, 11:03 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

jeżeli to wiąże się z TPSA tak samo jak i rozmowy - stanowczo odradzam

ponieważ pracuje to na łaczach TPSA (bo raczej własnego kabla Ci nie dociągną) to zapomnij, pierwszeństwo pakietów będzie miała TPSA a ty podziwiać będziesz pingi powyżej 150.

A może necior z sieci PLAY?

http://web.playmobile.pl/pl/internet/index.html

Autor:  [CKSS]Cieniasek [ 2008-07-15, 14:02 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

Mogę powiedzieć tyle, z moich doświadczeń "telefonicznych" wiem, że problemy się zaczynają, gdy coś się zjeb... Wtedy tele2 zrzuca winę na TPSA jako właściciela łącza, a TPSA na TELE2 jako świadczącego usługę. Nie wiem jak teraz to wygląda i jak w sprawie neta, ale tak bywało kiedyś w sprawie telefonów.

Pozdrawiam

Autor:  [CKSS]_KNT_ [ 2008-07-19, 12:30 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

[CKSS]Hetman napisał(a):
jeżeli to wiąże się z TPSA tak samo jak i rozmowy - stanowczo odradzam

ponieważ pracuje to na łaczach TPSA (bo raczej własnego kabla Ci nie dociągną) to zapomnij, pierwszeństwo pakietów będzie miała TPSA a ty podziwiać będziesz pingi powyżej 150.

A może necior z sieci PLAY?

http://web.playmobile.pl/pl/internet/index.html


Zastanawiam się nad nim właśnie, jako dodatek do MSI Wind (jak bym go sobie kupił oczywiście xP) tylko oczywiście jeden haczyk: czy działa pod innym systemem niż jedyny słuszny.

Autor:  off. [ 2008-07-19, 21:26 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

[CKSS]KNT napisał(a):
czy działa pod innym systemem niż jedyny słuszny

pppd i heja

przewalczyłem modem w nokii bez nokia pc suite wiec raczej pod łosiem nie będziesz miał problemu

Autor:  [CKSS]Wodzu [ 2008-08-21, 10:08 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

Na tą chwile bede musiał tam podłączyc Netie.

Autor:  off. [ 2008-08-21, 10:49 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

[CKSS]Wodzu napisał(a):
Na tą chwile bede musiał tam podłączyc Netie

wszystko co nie ma własnej linii a bazuje na liniach TPSA to porażka...

jak nie masz innego wyjścia to bierz juz neo (jeżeli różnica ceny i prędkości nie jest duża) - przynajmniej lepsze pingi mieć będziesz

Tepsa daje pierwszeństwo swoim pakietom przed pakietami innych operatorów na swoich łączach.

Na pewno Netia będzie lepszym wyborem niż TELE2.

Autor:  [CKSS]Gaashak [ 2008-08-21, 11:11 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

Ja mam Netie i nie narzekam łącze jest stabilne i ping też zadowalający.
Wodzu jedna rada jak założysz z Netii to od razu ich modem wywal i kup sobie coś sam. Ja miałem kilka lat ich modem i to jest naprawdę ból, połączenie było często zrywane i co jakiś czas trzeba było komputer uruchomić ponownie albo modem przepiąć pod inne USB bo się nie mógł modem ponownie połączyć. Teraz mam router Linksys WAG200G i jest super, żałuję że od razu go nie kupiłem bo bym sporo nerwów zaoszczędził.

Autor:  [CKSS]Wodzu [ 2008-08-21, 12:45 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

Dzięki koledzy.

Autor:  [CKSS]Klamka [ 2008-08-22, 09:04 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

Mój brat cioteczny w centrum warszawy (Nowy Świat) chciał sobie neta założyć niedawno dość, się okazało że tylko Neozdrada+pochodne... No dobra, podpisał z Netią, czekał miesiąc czy dwa az zacznie działać, co tydzuień dzwonił, oni mówili że to wina TPSA, że wysłali do nich info żeby się zajęli itd itp, i po chyba 2 miechach zrezygnował...

Autor:  [CKSS]Wodzu [ 2008-08-22, 09:26 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

A On nie miał możliwości podłaczenia UPC?

Autor:  off. [ 2008-08-22, 10:37 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

[CKSS]Wodzu napisał(a):
A On nie miał możliwości podłaczenia UPC?

pewno nie

ja będę miał tak samo z końcem roku i wtedy zniknę, ale o tym już uprzedzałem na rocznicy...

Autor:  [CKSS]Wodzu [ 2008-08-22, 11:30 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

Kurna XXI wiek i problem z netem PARANOJA!

Autor:  [CKSS]Zadlo [ 2008-08-22, 12:07 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

[CKSS]Wodzu napisał(a):
Kurna XXI wiek i problem z netem PARANOJA!

ale my zyjemy w 19 wieku tzn nasz piekny kraj

Autor:  [CKSS]Gaashak [ 2008-08-22, 12:19 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

Wiem jak sam w Kielcach na studiach chciałem net podpiąć to zawsze była możliwość tylko z jednej firmy, firmy mają takie podejście że jak już ktoś w danym bloku/osiedlu oferuje internet to się tam ni pchają bo o klientów trudno i 2 razy miałem tak że firmie się nie chciało/opłacało podłączyć mnie do ich sieci chociaż mieli infrastrukturę w sąsiednim bloku.
Państwo chce być europejskim centrum nowych technologii (o to się staramy) a przeciętny mieszkaniec ma problemy z podłączeniem do internetu.

Autor:  off. [ 2008-08-22, 13:48 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

[CKSS]Gaashak-R napisał(a):
firmy mają takie podejście że jak już ktoś w danym bloku/osiedlu oferuje internet to się tam ni pchają bo o klientów trudno i 2 razy miałem tak że firmie się nie chciało/opłacało podłączyć mnie do ich sieci chociaż mieli infrastrukturę w sąsiednim bloku.

nie, u matki w bloku jest Vectra i UPC. Na osiedlu Mlody_Mlody jest tak że nie wpuszczani są inni operatorzy i jest jedyny słuszny operator ze spółdzielni świętokrzyskie.

Jak się przeprowadzę będę miał lokalnego monopolistę, z którym dev. podpisał umowę na podłaczenie. Będę atakował UPC kiedy podłączą nowy blok i to będzie kwestia czasu. jak podłączą. Na woli czekałem pół roku, ale kablówkę już mieli w bloku.

Tam gdzie się będę wprowadzał, nawet nie mają infrastruktury...

Autor:  [CKSS]Wodzu [ 2008-08-22, 18:04 ]
Tytuł:  Re: Internet TELE2

Wyrazy współczucia!

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/