-=Civitas Kielcensis Suicide Squad=-

Forum [CKSS]
Teraz jest 2020-10-25, 17:39

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-07-08, 17:09 
Offline
Porucznik
Porucznik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-28, 15:38
Posty: 290
Lokalizacja: WROCŁAW
Oto moja propozycja dla siebie na nowy sprzęt:

1. AMD Phenom II X2 550 Black Edition s.AM3 BOX - 385,00zl
2. Gigabyte GA-MA790XT-UD4P s.AM3 - 475,00zl
3. Patriot DDR3 Dual Chanel 4GB 1600 7-7-7-20 ViperSeries - 399zl
4. Gigabyte HD4850 512MB 256 PCI-E GDDR3 Zalman - 415zl

Razem 1674zl

_________________
===OD PAŁACÓW MONTEZUMY PO PLAŻE TRYPOLISU
BĘDZIEMY WALCZYĆ NA MORZU, LADZIE I W POWIETRZU
WALCZYĆ O WOLNOŚCI I ŁAD Z HONOREM,
MY DUMNA.......
===----------PIECHOTA MORSKA-----------===
Obrazek
<img src="http://bfbc2.elxx.net/sig/detail4/pc/7Palcow.png" alt="" />
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-08, 17:53 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Cytuj:
1. AMD Phenom II X2 550 Black Edition s.AM3 BOX - 385,00zl
2. Gigabyte GA-MA790XT-UD4P s.AM3 - 475,00zl
dlaczego akurat to?
bo jak taniej to jeszcze rozumiem....

intel c2d E8400 -> potem tylko zmiana na podobnego quada (3MB na rdzen)
i jakis ASUS na intelu lub nvidia

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-08, 22:21 
Offline
Chorązy
Chorązy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-06-06, 02:51
Posty: 147
Lokalizacja: Poznań
[CKSS]Hetman napisał(a):
Cytuj:
1. AMD Phenom II X2 550 Black Edition s.AM3 BOX - 385,00zl
2. Gigabyte GA-MA790XT-UD4P s.AM3 - 475,00zl
dlaczego akurat to?
bo jak taniej to jeszcze rozumiem....

intel c2d E8400 -> potem tylko zmiana na podobnego quada (3MB na rdzen)
i jakis ASUS na intelu lub nvidia


Zdecydowanie przychylam sie do propozycji Hetmana, tylko mała uwaga-- tam nie ma 2x3 MB na rdzeń tylko 1x6 MB współdzielonej, co właśnie czyni c2d tak dobrymi procesorami.

Cena c2d E8400 to ok 700PLN, ale jak jeszcze wydłubiesz jakieś 250 PLN no to
Intel Core2 Quad Q9550

Sam posiadam c2d E6600 od 2 i pół roku i jak miałbym coś zmienić to tylko na Q9550.

_________________
Obrazek

Tylko twardziele pierdzą przy laniu......


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-15, 12:23 
Offline
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-06, 10:30
Posty: 223
Lokalizacja: Poznan
7Palcow uważaj na pamięci bo ja poszedłem w DDR3 1600 OCZ, nie patrząc na QVL dedykowane i mam z nimi mały problem że nie chodzą stabilnie na 1600 :(.

_________________
http://wotlabs.net/sig/eu/bila70/signature.png


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-22, 22:37 
Offline
Porucznik
Porucznik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-28, 15:38
Posty: 290
Lokalizacja: WROCŁAW
Tak Hetman chodzi o oszczędności i przyszłości nie ma jak wrzucić sześciordzeniowca:)
W odpowiedzi zacytuje
nvision.pl napisał(a):
Sytuacja wydajnościowa na rynku procesorów z segmentu niskiego oraz średniego powoli ulega zmianie i jak się okazuje AMD wraca do gry! W chwili obecnej dużo tańsze modele AMD Athlon II X2 250 oraz AMD Phenom II X2 550 przewyższają wydajnościowo w wielu aplikacjach modele Intel z serii E7xxx, a już nie wspominając o grach. Ponadto ich możliwości przetaktowania zasługują na pochwałę. Przy odrobinie szczęścia możliwe jest do uzyskania stabilne taktowanie wynoszace 4 GHz przy zastosowaniu standardowego chłodzenia powietrznego.

Polityka AMD jest dużo bardziej przyjazna dla użytkownika, aniżeli ma to miejsce w przypadku firmy Intel. Płyty korzystające z podstawki AM3 to pewna konstrukcja przewidziana na dłuższy okres użytkowania. W niedalekiej przyszłości pojawią się pierwsze sześciordzeniowe układy (AMD zaprezentowało już serwerowe sześciordzeniówki), które będą korzystać z gniazda AM3. Ponadto wiemy, że wkrótce AMD wprowadzi jeszcze szybsze układy czterordzeniowe z seri AMD Phenom II X4. Dla porównania inwestowanie w platformę LGA 775 w chwili obecnej jest pomysłem bez przyszłości, gdyż lada moment zostanie ona wyparta przez Core i5 - nie wiadomo jednak jak długa to gniazdo pożyje na rynku. AMD zapewnia, ze jego AM3 jeszcze długo utrzyma swój żywot.

Nagrodzić chcieliśmy dwa procesory. Nagrodę 'Best Performance' otrzymuje AMD Phenom II X2 550. Jest to najszybszy dwurdzeniowy procesor w przedziale cenowym do 400 zł (a także nawet i do 500 zł, gdyż droższe o 100 zł procesory i tak są od niego wolniejsze).

AMD Phenom II X2 550 Black Edition
AMD Phenom II X2 550 Black Edition
cena: 407 zł

AMD
www.amd.pl

Plusy:

+ stosunkowo niska cena,
+ bardzo dobra wydajność,
+ możliwość odblokowania dodatkowych dwóch rdzeni,
+ spore możliwości przetaktowania,
+ odblokowany mnożnik.

Minusy:

- brak.

To wystarczy na obrone zestawu:)
Dla zainteresowanych http://nvision.pl/art-251-1/Wydajne_dwurdzeniowki_od_AMD_-_Athlon_II_X2_i_Phenom_II_X2-Kolejne_procesory_AMD.html

_________________
===OD PAŁACÓW MONTEZUMY PO PLAŻE TRYPOLISU
BĘDZIEMY WALCZYĆ NA MORZU, LADZIE I W POWIETRZU
WALCZYĆ O WOLNOŚCI I ŁAD Z HONOREM,
MY DUMNA.......
===----------PIECHOTA MORSKA-----------===
Obrazek
<img src="http://bfbc2.elxx.net/sig/detail4/pc/7Palcow.png" alt="" />
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-24, 10:35 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-01, 01:02
Posty: 703
Lokalizacja: CK/Wielki Babilon
Szkoda, że jest taka loteria z odblokowaniem dodatkowych rdzeni.

_________________
Zbieram na kompa pod ArmA 2, ArmA 2 i <del>internet bez limitu</del> ;P
Jabber IDentification: knt (małpeczka) nerd|gazeta (kropeczka) pl

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-08-26, 13:17 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]7Palcow napisał(a):
1. AMD Phenom II X2 550 Black Edition s.AM3 BOX - 385,00zl
2. Gigabyte GA-MA790XT-UD4P s.AM3 - 475,00zl
3. Patriot DDR3 Dual Chanel 4GB 1600 7-7-7-20 ViperSeries - 399zl
4. Gigabyte HD4850 512MB 256 PCI-E GDDR3 Zalman - 415zl
to na tym procku odblokowałeś rdzenie?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-08-26, 21:15 
Offline
Porucznik
Porucznik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-28, 15:38
Posty: 290
Lokalizacja: WROCŁAW
Dokładnie
procesor z serii 0922APMW AMD Phenom II X2 550 BE
po ustawieniach w biosie mam AMD Phenom II X4 B50 Processor
4 rdzenie za 355 zl :mrgreen:


CPU Arch : 1 CPU - 4 Cores - 4 Threads
CPU PSN : AMD Phenom II X4 B50 Processor
CPU EXT : MMX(+) 3DNow!(+) SSE SSE2 SSE3 SSE4A x86-64
CPUID : F.4.2 / Extended : 10.4
CPU Cache : L1 : 4 x 64 / 4 x 64 KB - L2 : 4 x 512 KB
CPU Cache : L3 : 6144 KB
Core : Deneb (45 nm) / Stepping : RB-C2
Freq : 3100.04 MHz (200 * 15.5)

_________________
===OD PAŁACÓW MONTEZUMY PO PLAŻE TRYPOLISU
BĘDZIEMY WALCZYĆ NA MORZU, LADZIE I W POWIETRZU
WALCZYĆ O WOLNOŚCI I ŁAD Z HONOREM,
MY DUMNA.......
===----------PIECHOTA MORSKA-----------===
Obrazek
<img src="http://bfbc2.elxx.net/sig/detail4/pc/7Palcow.png" alt="" />
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-08-29, 01:28 
Offline
Chorązy
Chorązy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-12, 23:33
Posty: 138
Lokalizacja: Szczytno
Mi grafa padła na PC i mi się nie chce wydawać 150 zł na nową, bo za miesiąc na lapka się przesiadam i nie będę bratu kompa fundował ;p.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-08-29, 18:28 
Offline
Chorązy
Chorązy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-06-04, 08:41
Posty: 133
Lokalizacja: Poznań
Dzisiaj zakupilem sobie e8400.

Poki co chodzi na 3,6GHz i specjalnie sie nie poci.
Komp dostal lekkiego kopa :) - od razu widac, ze poprzedni procek (e4300@3GHz) blokowal mi karte.

_________________
<img src="http://artforceone.pl/up/pro-sol.jpg"/>


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-08-31, 10:27 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-01, 01:02
Posty: 703
Lokalizacja: CK/Wielki Babilon
[CKSS]7Palcow napisał(a):
Dokładnie
procesor z serii 0922APMW AMD Phenom II X2 550 BE
po ustawieniach w biosie mam AMD Phenom II X4 B50 Processor
4 rdzenie za 355 zl :mrgreen:

A jest już jakaś rozpiska serii, w których da się stabilnie odblokować rdzenie?

_________________
Zbieram na kompa pod ArmA 2, ArmA 2 i <del>internet bez limitu</del> ;P
Jabber IDentification: knt (małpeczka) nerd|gazeta (kropeczka) pl

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-08-31, 19:24 
Offline
Porucznik
Porucznik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-28, 15:38
Posty: 290
Lokalizacja: WROCŁAW
[CKSS]KNT napisał(a):
[CKSS]7Palcow napisał(a):
Dokładnie
procesor z serii 0922APMW AMD Phenom II X2 550 BE
po ustawieniach w biosie mam AMD Phenom II X4 B50 Processor
4 rdzenie za 355 zl :mrgreen:

A jest już jakaś rozpiska serii, w których da się stabilnie odblokować rdzenie?


Pytasz i masz :mrgreen:


X2 550 Unlocking & Overclocking Consolidated

_________________
===OD PAŁACÓW MONTEZUMY PO PLAŻE TRYPOLISU
BĘDZIEMY WALCZYĆ NA MORZU, LADZIE I W POWIETRZU
WALCZYĆ O WOLNOŚCI I ŁAD Z HONOREM,
MY DUMNA.......
===----------PIECHOTA MORSKA-----------===
Obrazek
<img src="http://bfbc2.elxx.net/sig/detail4/pc/7Palcow.png" alt="" />
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-08-31, 22:55 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-01, 01:02
Posty: 703
Lokalizacja: CK/Wielki Babilon
[CKSS]7Palcow napisał(a):


Głupie pytanie, ale czy serię sprawdzę gdzieś na pudełku, czy dopiero po wzięciu procka w ręce/zobaczeniu w biosie?

_________________
Zbieram na kompa pod ArmA 2, ArmA 2 i <del>internet bez limitu</del> ;P
Jabber IDentification: knt (małpeczka) nerd|gazeta (kropeczka) pl

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-09-01, 08:45 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2005-04-06, 09:47
Posty: 1214
Lokalizacja: Elbląg
jak bedziesz mial pudelko to bedziesz mial procka a na nim bedzie napisane, na pudelku tez zreszta powinno byc na moim pudelku od procka jest napisane

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-09-04, 15:20 
Offline
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-06, 10:30
Posty: 223
Lokalizacja: Poznan
Witalski !!! Ciekawy artykuł.

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Nie ... 23133.html

_________________
http://wotlabs.net/sig/eu/bila70/signature.png


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL