-=Civitas Kielcensis Suicide Squad=-

Forum [CKSS]
Teraz jest 2020-10-25, 16:55

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-01-02, 20:25 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-01, 01:02
Posty: 703
Lokalizacja: CK/Wielki Babilon
Czyli KNT znów coś modzi ^_^

W Serfisie zaproponowali mi taki sprzęt:
OCZ DDR3 4GB 1333MHZ 2x2GB CL7 PE LV (2szt)
PALIT GeForce GTS 250 1024MB DDR3/256bit DVI/HDMI PCI-E (700/2000) (Green Edition)
HDD SEAGATE 1TB ST31000528AS SATA II 32MB 3 LATA
OBUDOWA CHIEFTEC CH-02B-BM-OP
DVD-REC ASUS DRW-24B1ST SATA CZARNY BULK
ZASILACZ MODECOM MC 620 CARBON BOX
ASUS M4A78T-E AMD 790GX Socket AM3 (2xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA/RAID/DDR3)
PROCESOR AMD PHENOM II X4 945 QUAD CORE (AM3,95W)

Do tego ten monitor http://www.vobis.pl/oferta/monitory_i_t ... 1#zakladki

Nada to się do casualowego giercolenia? :P

P.S. Jak chcecie coś ponarzekać na temat tego konfiga to przyjmuję tylko narzekania z konkretnymi propozycjami zmian i cenami :] (aktualnie jetem przy 3176 PLN bez monitora, z łażeniem po wawie gratis)

_________________
Zbieram na kompa pod ArmA 2, ArmA 2 i <del>internet bez limitu</del> ;P
Jabber IDentification: knt (małpeczka) nerd|gazeta (kropeczka) pl

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-01-02, 21:27 
Offline
Pułkownik
Pułkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-09-26, 23:25
Posty: 2626
Lokalizacja: Lub...
Weź inny zasilacz i grafę :p

_________________
"Pamiętaj bez zbytecznych słów do puki żyjesz walisz z obu luf. "

Lubię wygrywać, to mnie bawi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-01-02, 21:50 
Offline
Major
Major
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-08-23, 10:38
Posty: 973
Lokalizacja: Warszawa
Co do grafiki zajrzyj tu :)
http://americasarmy.com.pl/index.php?topic=12547.0

_________________
War never changes...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-01-02, 22:42 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2005-04-06, 09:47
Posty: 1214
Lokalizacja: Elbląg
kup 3 rdzeniowy 4 odblokujesz i 100 zl w kieszeni a to doloz do GT260 216 core
plyte zmien na 770 nie potrzebujesz SLI i nie skorzystasz a po co przeplacac roznice doloz do markowego zasilacza albo dobrego wentylatora i wtedy procka X3720 wykrecasz z 2800 na 3600

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-01-03, 09:08 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-01, 01:02
Posty: 703
Lokalizacja: CK/Wielki Babilon
[CKSS]Klamka napisał(a):

Ok, jakiego producenta?

[CKSS]Zadlo napisał(a):
kup 3 rdzeniowy 4 odblokujesz

Ok, to dalej lest loteria, choć przyznaję, że zapomniałem o tej możliwości.

[CKSS]Zadlo napisał(a):
plyte zmien na 770 nie potrzebujesz SLI i nie skorzystasz

A skąd wiesz? :mrgreen:

[CKSS]Zadlo napisał(a):
doloz do markowego zasilacza albo dobrego wentylatora

Co polecasz?

[CKSS]Zadlo napisał(a):
wtedy procka X3 720 wykrecasz z 2800 na 3600

Ok, a odblokowanie rdzenia i kręcenie to nie jest loteria^2?

_________________
Zbieram na kompa pod ArmA 2, ArmA 2 i <del>internet bez limitu</del> ;P
Jabber IDentification: knt (małpeczka) nerd|gazeta (kropeczka) pl

Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-01-03, 10:50 
Offline
Podpułkownik
Podpułkownik

Dołączył(a): 2005-04-06, 09:47
Posty: 1214
Lokalizacja: Elbląg
[CKSS]KNT napisał(a):
Ok, jakiego producenta?
polecam gigabyte GT 260 core 216
[CKSS]KNT napisał(a):
Ok, to dalej lest loteria, choć przyznaję, że zapomniałem o tej możliwości.
zadna loteria plyty gigabyte maja specjalny bios w ktorym jednym wyborem odblokowywujesz 4 rdzen
[CKSS]KNT napisał(a):
A skąd wiesz?
sam testowalem SLI poza zuzyciem pradu i wydzielanem ogromnej ilosci ciepla nie ma przyrostu mocy ktory za cene dwoch kart powalil pojedyncza karte w tej samej cenie co 2
[CKSS]KNT napisał(a):
Co polecasz?
ja mam chiefteca 560W z odlaczanymi kablami
[CKSS]KNT napisał(a):
Ok, a odblokowanie rdzenia i kręcenie to nie jest loteria^2?
tez tak myslalem kupilm Phenom II X3 720 Black Edition w Komputroniku mam to na plycie co obsluzy AM3 ale z DDRII z wentylatorem Zalmana i Stabilne 3,6 MHz wyciagam ustawiajac mnoznik tylko X18 krecac szyna udalo mi sie wykrecic 3,8 ale nie dzialal stabilnie 4 rdzen swirowal.
W Americas Army 3 1680X1050 wszystko na full po odblokowaniu ini mam 50-90fps gdzie srednia kolo 70
w CODMW2 full detale 80-90fps
w Dirt2 srednio 67fps
OF2DR srednio kolo 80 fps
przestawie system na 1 TB Seagate po 2 miesiecznych testach i jeszcze kilka fps uzyskam bo jak testowalem transfery to moje 250 maja 65MB a 1 TB ma ich 130MB wiec 100% wiekszy tranfer tylko z tymi dyskami loteria wiec zastanow sie nad samsungiem, duzo informacji na temat roznych podzespolow na komputronik.pl

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-01-04, 00:05 
Offline
Kapitan
Kapitan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-04-06, 13:01
Posty: 408
Lokalizacja: Kielce
Zastanów się KNT na Intel i5 i GTX 260. Jeśli nie planujesz mieć dwóch graf to jest to w tej chwili wybór optymalny- no może zamiast GTX260 to GTX 295 ale to kwestia kasy. Procek to jakieś 700PLN płyta do tego 300PLN.

_________________
"Przygotowanie do wojny wymaga ćwiczenia wyobraźni" Gulio Douhet


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL