-=Civitas Kielcensis Suicide Squad=-

Forum [CKSS]
Teraz jest 2020-10-30, 05:13

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-02-02, 08:05 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Zgodnie z wczorajszą deklaracją pojawia się temat dot. wspólnego wieczornego grania.

Dziś jestem w robocie do 19:00, zatem około 20:30 pojawię się na TS, jak będzie kilku chętnych to wystartuję serwer i zajmę się dzieckiem.

Wybierzecie sobie dowódcę a ja w trakcie wojny się dołaczę.


----- O 20:15 prosze dokonać update ACE2 - to zapewni jednakową wersję moda :)

na dziś proponuje warfare na podobnych zasadach jak wczoraj, od razu zrobie odpowiednie zrzutki.

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 2010-02-02, 20:18 przez off., łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-02, 09:17 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2010-01-24, 16:20
Posty: 52
Lokalizacja: Wrocław
a moze wlasnie by nie robic update?? pewnie nie ma jakis znaczacych zmian a znowu nie pozwoli nam kontynuowac gry przez roznice w wersjach....dalibysmy sobie spokoj z update acea tak do konca tygodnia na przykad i bysmy mogli kontynuowac z miejsca z ktorego zaczelismy.. moze do heli sie dorobimy??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-02, 09:49 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
ok - nie robimy update - wszystkim zainteresowanym działało,
no chyba że ktoś się wychyli - to nas załatwi....

co do kontynuacji - z warfare był problem z kontnuacją, ale ok - stan gry zapisalem przed wyłaczeniem
postaram się załadować - może pójdzie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-02, 16:28 
Offline
Chorązy
Chorązy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-04-06, 20:40
Posty: 137
Lokalizacja: Oleśnica/Wrocław
Tak jak ktoś powiedział, próbowaliśmy wczytać grę z przed aktualki i może dla tego nie działało. Teraz, jak graliśmy na tej samej wersji to może zadziała.

Co do ACE, to będzie problem taki, że gdy będzie ktoś chciał do nas dołączyć, a będzie miał starszą v. niż my, zaktualizuje wyższą v. niż aktualnie posiadamy i już jest lipa. Nie wiem czy są takie osoby, ale może się niestety tak zdarzyć.

_________________
"... to duren. Pewnie przez ksiazki. Chyba sie naczytal, jak to szlachetnie jest zginac za swoj kraj. Ja tam nigdy za duzo nie czytalem, ale wiem, ze nie na tym to polega. Trzeba zmusic tamtych drani, zeby gineli za swoj."
sierzant Jackrum, Potworny Regiment


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-02, 16:32 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
[CKSS]Valdemar napisał(a):
Co do ACE, to będzie problem taki, że gdy będzie ktoś chciał do nas dołączyć, a będzie miał starszą v. niż my, zaktualizuje wyższą v. niż aktualnie posiadamy i już jest lipa. Nie wiem czy są takie osoby, ale może się niestety tak zdarzyć.
to niestety będzie jego problem, będzie musiał poczekać do następnego wyrównania wersji.

póki co mamy stałe grono i mamy tą samą wersję ACE, jeżeli grupa będzie się poszerzać, dociągniemy i wyrównamy wersję.

Nie aktualizujemy ACE dopóki nie uzgodnimy tego wspólnie. Na razie takie zróbmy ustalenie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-04, 07:11 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
ace będzie się ładował przez 14h - czyli do około 21
nie mogłem puścić na noc bo graliście...

Może dziś ktoś inny ewentualnie będzie hostował

pamiętajcie: nie aktualizujemy ACE !!!!

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-05, 09:25 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
na dziś wieczór proponuję:

WARFARE + ACE + Quesh Kibrul + mój komp = w tym zestawie działa bez zarzutu

rozpoczynamy około 21

Nie aktualizujemy ACE !!!

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-06, 11:10 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Propozycja na dziś:

spotkanie 20:30
BattleGrounds (Wintersa) - na rozgrzewkę - o ile pojawią się nowi chętni do gry

NIE AKTUALIZUJEMY ACE - chyba że nowi chętni będą mieli najnowszą werję

Potem Warfare na Quesh-Kibrul.

Zadanie dla wintersa -> Wykonac battlegroungs na quesh-kibrul....

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-06, 11:28 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2010-01-24, 16:20
Posty: 52
Lokalizacja: Wrocław
ja dzisiaj sie ide alkoholizowac wiec dopiero pewnie jutro bede - udanej inwazji ^^


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-06, 14:27 
Offline
Szeregowy
Szeregowy

Dołączył(a): 2010-01-17, 11:44
Posty: 13
Lokalizacja: Lopatino :D
co@20 ACE Battlefields v1.1 Quesh Kibrul -

KLIK

A co w misji:
- 4 wioski
- 3x AH-64D
- 4x AH-1Z AGM-114 (16x HF)
- 4x M1A1 HC
- wiele więcej...

Testowałem tylko czy misja odpali się na serwerze, chodzi, wioski działają, ale na pewno jakieś bugi się znajdą (jak zawsze).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-06, 15:25 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
=PL=Winters napisał(a):
co@20 ACE Battlefields v1.1 Quesh Kibrul -

KLIK

A co w misji:
- 4 wioski
- 3x AH-64D
- 4x AH-1Z AGM-114 (16x HF)
- 4x M1A1 HC
- wiele więcej...

Testowałem tylko czy misja odpali się na serwerze, chodzi, wioski działają, ale na pewno jakieś bugi się znajdą (jak zawsze).


czyli dziś inwazja na quesh :)
JESTEŚ WIELKI !!!

Potrzeba do tego czasu posiadać
- najlepiej oryginalną grę
- patch 1.05
- mod ACE2 (2,5 GB) - tu jest jak zainstalować http://www.ckss.pl/news.php?readmore=180
- pobrać wyspę Quesh-kibrul (32MB) -> pod linkiem wyspa i info jak ją zainstalować http://lan.wseip.edu.pl/~hetman/@quesh_kibrul.rar
- pobrać na przyszłość misję warfare (750kb) -> http://dev-heaven.net/projects/list_files/warfare-be pliki wgrać do katalogu MPMissions w katalogu gry
- pobrać misję Wintersa i wgrac w to samo miejsce co warfare

i powtarzam NIA AKTUALIZUJEMY ACE - chyba że współnie tak ustalimy

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 2010-02-06, 21:37 przez off., łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-06, 18:02 
Offline
Szeregowy
Szeregowy

Dołączył(a): 2010-01-17, 11:44
Posty: 13
Lokalizacja: Lopatino :D
Ja bym jeszcze to zobaczył:
http://www.armaholic.com/page.php?id=8684

http://www.youtube.com/watch?v=1Pm9QUIA ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=T0sS7-yR ... r_embedded


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-06, 19:31 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
=PL=Winters napisał(a):

z wymagań tej misji mam wszystko
z mojej strony chętnie
im więcej urozmaicenia tym fajniej
pobieram :)

-----------------------ACE 2 WYmiATA -------------------------


Winters...
Chyba jest nieco okrojona lista uzbrojenia...
Jak miejsca za mało to daj pojednym lub po dwa obiekty.


Pojazdy możęsz umieścić na zachód od pasa, za budynkami lotniska - tam jest spory plac
natomiast wszystkie machiny latające powstawiaj przy pasie

poza tym COOL !!!!

serwer już działa - oto foto :)
http://w25.wrzuta.pl/obraz/778GL75d84M/ ... legrounds1
http://w25.wrzuta.pl/obraz/65p5kTXJHHi/ ... legrounds2

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-06, 21:39 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
musieliśmy zupdatować ACE - czyli niebawem i tak czeka nas synchronizacja

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-07, 00:28 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2010-01-24, 16:20
Posty: 52
Lokalizacja: Wrocław
to dajcie jakies ogolne info kiedy synchr. update do ace zeby sioe nie okazalo ze osoby ktore zrobia dzien pozniej beda mialy juz nowsze wersje :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-07, 09:38 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
zawsze się ugadamy na TS - jeżeli będziesz odstawał będziemy się synchronizować

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-07, 16:41 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
dziś możemy zawalczyc w klimatach Namalska z zombie
sprawdzimy co ta beta daje

http://www.forum.ckss.pl/viewtopic.php?p=18004#18004

z dodatkowych misji skompilowałem jedną w elektrozaworsku na czernorusi tez zapowiada sie ciekawie

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-09, 09:38 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Wczoraj odpaliłem na szybko kilkając misję TDM (Team Death Match) w lesie na wyspie EVERON

panowie jaki FUN - takiego partyzanckiego TDM to jeszcze nie grałem.....
Chętnych zapraszam do pobrania EVERONa - linki są w odpowiednim temacie :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-09, 13:44 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
propozycje na dziś:
- ratunek doktora z namalska - wg nowych zasad (o ile wogóle zadziała)
- oczyszczanie Elektrozaworska z zombie
- jak będziecie mieli EVERON możemy tam TDMa odpalić jak nie to na Czarnorusi

- pobrałem jeszcze misję DEVASTATION in Quesh-Kibrul
-- http://www.armaholic.com/page.php?id=9386
-- http://www.armaholic.com/page.php?id=8798

dodatkowo misje dla ACE
http://www.armaholic.com/page.php?id=9272

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-10, 08:44 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
dziś nie kombinujemy

standard - warfare na czarnorusi lub kibrulu
o ile będzie więcej luda...

ale wyspy EVERON, Namalsk, Quesh_kibruk, Podagorsk i resztę zalecanych w wątku można by ściągnąć.

uruchomiłem ankietę -> proszę oddać głos
http://www.forum.ckss.pl/viewtopic.php?t=2075

coop do isla duala
http://www.youtube.com/watch?v=i54qsri72n8

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-13, 17:05 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
wczorajsza walka na littlebirdy - detmecz - skusiła mnie na wykonaie misji tylko od tym kątem

zatem: przerobiłem misję tak że jest ponad 30 respawnujących się little birdów
kilka apache i cobra
kilka mi24

misja jest gotowa i dziś możemy zrobic detmecza na pchełki :)

pracuję nad nad niespodzianką...
póki co nie działa jak myślałem...

jak się uda bedziecie zaskoczeni

dla niewtajemniczonych przedstawię czego używamy do detmecza

Obrazek

ale nie walczymy na rakiety a na miniguny :)
Obrazek

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 2010-02-13, 17:13 przez off., łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-13, 17:07 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2010-01-24, 16:20
Posty: 52
Lokalizacja: Wrocław
ejjj jutrooo.. dajcie sobote dla ludzi :"PP miasto,piwko.. kobiety (jak ktos moze :"PPP) - a nie odpalacie jakies super misje w sobote wieczorem QQ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-13, 17:33 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Malky napisał(a):
ejjj jutrooo.. dajcie sobote dla ludzi :"PP miasto,piwko.. kobiety (jak ktos moze :"PPP) - a nie odpalacie jakies super misje w sobote wieczorem QQ
dobra - bedzie może i jutro - dzis będzie BETA TEST ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-14, 16:05 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
myślę, że okazji dzisiejzego hamrykańskiego święta możemy się umówić dziś późniejszym wieczorem i powalczyć na littlebiry, bo na warfare to za mało czasu będzie...


proponuję tak około 22:00

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-14, 16:33 
Offline
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-10-27, 20:51
Posty: 121
Lokalizacja: Gdańsk
W Polsce czci się go jako patrona ciężkich chorób, zwłaszcza umysłowych, nerwowych i epilepsji.
Więc.... może ta informacja coś wam pomoże wyrwać się ze szponów swoich żon :mrgreen:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-17, 15:03 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
chętni na dziś - powinienem pojawić się około 21:00
może będę wcześniej...

- aha - nowy warfare możecie pobrać i podmienić w MPMissions

http://dev-heaven.net/attachments/downl ... te-ACE.zip

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-17, 15:29 
Offline
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-10-27, 20:51
Posty: 121
Lokalizacja: Gdańsk
Tego już mam ale postaram się wpaść na chwilkę

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-17, 22:32 
Offline
Kapral
Kapral
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-02-02, 09:53
Posty: 26
Lokalizacja: Mysłowice
Panowie, jedna uwaga. Ja wiem, że wchodzimy na serwer dla zabawy, ale w takim chaosie jak był dzisiaj to żadna przyjemność. Na 6 osób będących na kanale TS 2 nie grały i zagłuszały całą łączność. Kobieta weszła na chwilę, żeby się przywitać - OK (choć usta się jej nie zamykały, więc na czas jej obecności musiałem ją zmutować), ale Baksik to już przegięcie. Na tyle skutecznie się zniechęciłem, że po chwili mimo braku obecności tego drugiego zakłucacza już nie miałem ochoty grać. Grając musimy sami dbać o spokój w eterze.
No chyba, że to tylko mi to przeszkadzało, więc się dostosuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-17, 22:42 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Dymion napisał(a):
Panowie, jedna uwaga. Ja wiem, że wchodzimy na serwer dla zabawy, ale w takim chaosie jak był dzisiaj to żadna przyjemność. Na 6 osób będących na kanale TS 2 nie grały i zagłuszały całą łączność. Kobieta weszła na chwilę, żeby się przywitać - OK (choć usta się jej nie zamykały, więc na czas jej obecności musiałem ją zmutować), ale Baksik to już przegięcie. Na tyle skutecznie się zniechęciłem, że po chwili mimo braku obecności tego drugiego zakłucacza już nie miałem ochoty grać. Grając musimy sami dbać o spokój w eterze.
No chyba, że to tylko mi to przeszkadzało, więc się dostosuję.
w opcjach TS masz MUTE
klikasz na osobniku dajesz MUTE i go już nie slyszysz

no baksik i kobieta przeszkadzali... tu się zgodzę

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-18, 08:04 
Offline
Kapral
Kapral
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-02-02, 09:53
Posty: 26
Lokalizacja: Mysłowice
[CKSS]Hetman napisał(a):
w opcjach TS masz MUTE
klikasz na osobniku dajesz MUTE i go już nie slyszysz

No i tak właśnie zrobiłem, ale to było rozwiązanie połowiczne... dlatego, że inni z nimi rozmawiali, co mnie rozwaliło do reszty. Słyszałem tylko część rozmów, które układały się w bezsens :)
Może wczoraj miałem zwyczajnie zły dzień


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL