-=Civitas Kielcensis Suicide Squad=-

Forum [CKSS]
Teraz jest 2020-10-30, 05:57

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-02-18, 08:12 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
dziś może będzie lepiej :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-18, 20:13 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
nie wyszedł dziś update więc nie trzeba upradować ACE

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-18, 22:50 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
fota z dzisiejszej walki i czarnoruś...
grafika ustawiona na średnie->niskie detale

Obrazek

a niebo było niebieskie...


Dymion, chyba dziś fajniej się grało :?:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-18, 23:23 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2010-01-24, 16:20
Posty: 52
Lokalizacja: Wrocław
jakos malo atrakcyjna pod wzgledem wizualnym :"P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-18, 23:49 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
na jutro (piątek)
proponuję mobilizację

ustawiam warfare podobnie jak dziś....
po godzinie walki konfrontacja z wojskami RED ARMY
z tym że nie bedziemy robić sabotażu jak dziś z Wintersem :)
a znajdziemy sztab i zniszczymy wroga

może dam w bonusie wszystkim więcej kasy....
---------------------------
Malky napisał(a):
jakos malo atrakcyjna pod wzgledem wizualnym :"P
to prawda, bo efekt nieba był w ogóle wyłączony, żeby graczom o słabszych grafach nie haczyło

no i moja grafa też się męczy, więc detale nie są za wysokie....

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-19, 08:59 
Offline
Kapral
Kapral
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-02-02, 09:53
Posty: 26
Lokalizacja: Mysłowice
[CKSS]Hetman napisał(a):
Dymion, chyba dziś fajniej się grało :?:

Noo... było ciężko, ale przyjemnie. Pierwsza wioska silna obrona, ale AIki przyszły z pomocą i poszło gładko. Druga wiocha (chyba Griszino) to już była jazda. Wpadliśmy do miasteczka, a tu chmara tubylców i 6 Toyot. Siedzieliśmy w stodole i nawet na 2 m nie można było się oddalić bo pięknie nas oskrzydlili. Jak już wszystkich wytłukliśmy to przyjechały ruskie czołgi i zajęły duży bunkier. Dopiero twoja i Wintersa odsiecz ciężkim sprzętem przechyliła szalę zwycięstwa na naszą stronę. Była jazda. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-19, 09:22 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Dymion napisał(a):
[CKSS]Hetman napisał(a):
Dymion, chyba dziś fajniej się grało :?:

Noo... było ciężko, ale przyjemnie. Pierwsza wioska silna obrona, ale AIki przyszły z pomocą i poszło gładko. Druga wiocha (chyba Griszino) to już była jazda. Wpadliśmy do miasteczka, a tu chmara tubylców i 6 Toyot. Siedzieliśmy w stodole i nawet na 2 m nie można było się oddalić bo pięknie nas oskrzydlili. Jak już wszystkich wytłukliśmy to przyjechały ruskie czołgi i zajęły duży bunkier. Dopiero twoja i Wintersa odsiecz ciężkim sprzętem przechyliła szalę zwycięstwa na naszą stronę. Była jazda. :)

zakończyłeś jak zdobyliśmy Lopatino (miasto Wintersa - tak ma pod awatarem)
Zaraz potem zajęli nam Kabanino - to ta wiocha gdzie ostrzeliwaliśmy się ze stodoły (Griszino poszło w miarę gładko) i zezłomowaliśmy kilka uzbrojonych toyot na polach.
Zaraz potem ruscy zajęli nam Griszino, więc Winters się wkurzył... przeskoczył do ruskich, kupił ładunki w w pierony posłał w powietrze cała bazą wroga...

tak zakończyliśmy działalność na czarnorusi :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-19, 12:10 
Offline
Kapral
Kapral
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-02-02, 09:53
Posty: 26
Lokalizacja: Mysłowice
[CKSS]Hetman napisał(a):
na jutro (piątek)
proponuję mobilizację

Zobaczę o której będę dostępny, ale proponuję dzisiaj wypróbować starego Warfare-a. Po wczorajszej powtórce problemów z zamianą stanowisk w czołgu, musimy wiedzieć co jest przyczyną (wykluczyć proste błędy).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-19, 13:32 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
ok
przygotuję 2.55 do walki
możliwe że to jest problemem

chyba że w ACE tak urealinili pojazdy że normalnie nie daje się przesiąść a trzeba wysiadać i wsiadać....

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-19, 14:47 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2010-01-24, 16:20
Posty: 52
Lokalizacja: Wrocław
[CKSS]Hetman napisał(a):
ok
przygotuję 2.55 do walki
możliwe że to jest problemem

chyba że w ACE tak urealinili pojazdy że normalnie nie daje się przesiąść a trzeba wysiadać i wsiadać....


to mi sie wydaje malo realne.. w czolgu chyba mozna zmienic miejsce bez wysiadania...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-19, 14:57 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Malky napisał(a):
[CKSS]Hetman napisał(a):
ok
przygotuję 2.55 do walki
możliwe że to jest problemem

chyba że w ACE tak urealinili pojazdy że normalnie nie daje się przesiąść a trzeba wysiadać i wsiadać....


to mi sie wydaje malo realne.. w czolgu chyba mozna zmienic miejsce bez wysiadania...

mnie też, ale wiadomo co nam zafundują DEV-owie...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-19, 15:26 
Offline
Starszy plutonowy
Starszy plutonowy

Dołączył(a): 2010-01-24, 16:20
Posty: 52
Lokalizacja: Wrocław
hehe pytalem ojca -starego wojskowego- ale T-2 widzial tylko na jezdzie nie wsiadal do srodka :"PP


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-20, 01:20 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
kto dziś nie walczył niech żałuje....
walka przeciwko ludziom + warfare daje adrenaline...

najlepsze jak się podchodzi sztab aby go wysadzić...

nie dalo się wysadzić to od czego mamy artylerię.........
wystarczy tylko wskazac cel...

ala najlepsze to uciekac sztabem by go nie stracić...

no była zabawa - kto nie grał niech żałuje....

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-20, 11:51 
Offline
Kapral
Kapral
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-02-02, 09:53
Posty: 26
Lokalizacja: Mysłowice
Co wy na to, aby dzisiaj wieczorem dla odmiany zagrać coś innego, może WAR 3-FRONT?. Całkiem przyjemna rozgrywka, gdzie wioski zdobywa się jedna po drugiej natrafiając na liczniejsze jednostki naziemne i powietrzne. Startuje się jako piechota, a po zabiciu kilku złych zdobyta się awanse, medali oraz możliwości wykorzystywania pojazdów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-20, 12:16 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Dymion napisał(a):
Co wy na to, aby dzisiaj wieczorem dla odmiany zagrać coś innego, może WAR 3-FRONT?. Całkiem przyjemna rozgrywka, gdzie wioski zdobywa się jedna po drugiej natrafiając na liczniejsze jednostki naziemne i powietrzne. Startuje się jako piechota, a po zabiciu kilku złych zdobyta się awanse, medali oraz możliwości wykorzystywania pojazdów.


Klasa pomysl - jestem za

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-20, 13:30 
Offline
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-10-27, 20:51
Posty: 121
Lokalizacja: Gdańsk
Dymion a gdzie można pobrać tą misję ???

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-20, 14:13 
Offline
Szeregowy
Szeregowy

Dołączył(a): 2010-01-17, 11:44
Posty: 13
Lokalizacja: Lopatino :D
http://www.armaholic.com/page.php?id=6544


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-20, 23:42 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
=PL=Winters napisał(a):
http://www.armaholic.com/page.php?id=6544
Jednak Warfare wymiata...
za to misja/tryb War-3-Front jest dobra dla przesiadających się z gier 'pokemonowych'...
za zabicia zdobywa się punkty, awansuje, zbiera medale....

słowem - prawie to samo ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 15:48 
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dołączył(a): 2010-02-18, 23:25
Posty: 22
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Nie też jakoś nie podchodzi War-3-Front. Za to w Warfare graliśmy prawie do 3. Gdyby nie późna pora pewnie we trzech zdobylibyśmy Krasnostaw. Winters, bombardowanie pierwsza klasa. W sam środeczek :mrgreen: .

[ Dodano: 2010-02-21, 15:53 ]
Dziś też coś gramy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 16:09 
Offline
Szeregowy
Szeregowy

Dołączył(a): 2010-01-17, 11:44
Posty: 13
Lokalizacja: Lopatino :D
Screen z wczoraj, zaraz po zbombardowaniu miasta miałem wjazd na pokój wiadomo kogo :D i musiałem iść spać pfuu... zostałem zmuszony :D

http://i48.tinypic.com/vijv6b.jpg

Jednak baza na Klenie wymiata + artyleria + moje 3 Apache :D :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 16:20 
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dołączył(a): 2010-02-18, 23:25
Posty: 22
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Ja teraz rozgryzam ostrzał MLRS-ami. Są bardziej precyzyjne od artylerii.
Hetman wczoraj pokazywał mi jak ustawić cel, ale okazuje się że to działa tylko jak są boty w MLRS-ach.
Pomyśl 5 MLRS na Klenie i salwa z tego. Miodzio. :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 17:04 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Refvex napisał(a):
Dziś też coś gramy?
GRAMY !!!!!
Refvex napisał(a):
Pomyśl 5 MLRS na Klenie i salwa z tego. Miodzio

Tak...
pacyfikacja wiekszości miast z jednego miejsca....
potęga

tylko kilku ochotników musi latać nad miastami i 'wkur...' denerwować boty, żeby się pojawiły, a po ostrzale dolecieć i przejąć miasto...

wyobraźcie sobie niespodziankę dla wroga, gdy znajdzie się i zaraportuje jego sztab.......

NIE MA TO JAK ZAPACH MLRSa O PORANKU....


klasa tekst na screenie Wintersik :)
=PL=Winters napisał(a):
http://i48.tinypic.com/vijv6b.jpg


W kilku słowach:
Żałujcie, Ci co nie grali, że Was tam nie było....

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 17:16 
Offline
Szeregowy
Szeregowy

Dołączył(a): 2010-01-17, 11:44
Posty: 13
Lokalizacja: Lopatino :D
[CKSS]Hetman napisał(a):
tylko kilku ochotników musi latać nad miastami i 'wkur...' denerwować boty, żeby się pojawiły, a po ostrzale dolecieć i przejąć miasto...


Zgłaszam się na ochotnika... over, tylko dajcie mi Apachaaaa :D

EDIT:

Przydał by się też jakiś obserwator (snajper) który by informował gdzie są wrogie jednostki, najlepiej jeszcze jakby miał laser i namierzał cele.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 17:27 
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dołączył(a): 2010-02-18, 23:25
Posty: 22
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Wszystko fajnie, tylko coś nie mogę znaleźć sposobu na wycelowanie MLRS-em. Ktoś wie jak?
Hetman, twój sposób możliwe że będzie działał, ale musi być bot jako strzelec. Tak mi się wydaje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 17:35 
Offline
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-10-27, 20:51
Posty: 121
Lokalizacja: Gdańsk
=PL=Winters napisał(a):
Screen z wczoraj, zaraz po zbombardowaniu miasta miałem wjazd na pokój wiadomo kogo :D i musiałem iść spać pfuu... zostałem zmuszony :D

http://i48.tinypic.com/vijv6b.jpg

Jednak baza na Klenie wymiata + artyleria + moje 3 Apache :D :D


Witerers musze ci cos powiedzieć że do 3 w nocy coś słabo tego majonezu ubiłeś......... :mrgreen:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 17:39 
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dołączył(a): 2010-02-18, 23:25
Posty: 22
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Popatrzcie na to.

http://www.youtube.com/watch?v=rwVqeNQCyBU

Ja też tak chcę, buuuuu!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 17:44 
Offline
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-10-27, 20:51
Posty: 121
Lokalizacja: Gdańsk
Refvex napisał(a):
Wszystko fajnie, tylko coś nie mogę znaleźć sposobu na wycelowanie MLRS-em. Ktoś wie jak?
Hetman, twój sposób możliwe że będzie działał, ale musi być bot jako strzelec. Tak mi się wydaje.



W specjal menu masz odpowiednie menu służące do celowania i dwa klawisze call fire mision i
set fire mision klikasz na mapę gdzie masz przeprowadzić bombardowanie i raczysz się pięknym atakiem

aha w pojeździe muszą być twoje boty, pięknie to wygląda jak i z widoku pojazdu jaki i z jakiś okolic atakowanego miasta.

Dobrze mieć też wóz z amunicją można wtedy szybko uzupełnić amunicję. do celowania fajnie jest mieć monitor hunt ir chłopaki wiedzą co to jest to ci wytłumaczą

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 17:51 
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dołączył(a): 2010-02-18, 23:25
Posty: 22
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Dzięki za podpowiedź.
Wczoraj miałem właśnie problem przez to, że nie miałem bota jako strzelca. Jak ja siedziałem jako strzelec nie mogłem ustawić celu.

Dzisiaj poćwiczę z botem. Mam nadzieję, że zrobimy rozróbę. :cool:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 18:19 
Offline
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-10-27, 20:51
Posty: 121
Lokalizacja: Gdańsk
Pamiętaj że Hetman musi mieć upgrade artylerii zrobiony w tym menu musisz wybrać MLRS jako strzelca i suwakiem zaznaczasz promień ostrzału teraz generalnie to uprościli wcześniejszym ace były problemy z artylerią
Pamiętam jeszcze że trzeba było zaznaczyc całą ekipe w MLRS klawiszami F1 - F9 i potem pod klawiszem 3 wydać im polecenie atakować albo otworzyć ogień

im większy upgrade tym szybciej trwa przeładowanie pocisków

Fajnie tez wygląda desant powietrzny spadochroniarzy i zabawa UAV zaopatrzonego w rakiety Hellfire o bombie Atomowej już nie będę wspominał

Ja sobie właśnie tak trenuję stawiam serwer na lanie kasa na maxx-a podjeżdżam sobie czołgiem w miejsce gdzie jest fajny widok kupuje dwa MLRS i ciężarówkę z amunicją i zapuszczam atak i wjeżdżam do prawie pustego miasta mówię wam bajka !!!

Tylko niestety zabawa jest kosztowna nie do zrealizowania z małym budżetem

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 18:43 
Offline
Generał dywizji
Generał dywizji

Dołączył(a): 2005-04-05, 22:29
Posty: 4226
Pablodanzig napisał(a):
Pamiętaj że Hetman musi mieć upgrade artylerii zrobiony w tym menu musisz wybrać MLRS jako strzelca
właśnie strzelaliśmy bez upgrade :)

a co do
Pablodanzig napisał(a):
Dobrze mieć też wóz z amunicją można wtedy szybko uzupełnić amunicję
pokazałem mu jak mieć nieskonczoną amunicję :)
ciężarówa z ammo stala obok MLRSa :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL