Ja też raczej nie będę kupować tej gry......... choć będę śledził temat i może się skuszę.........
mało prawdopodbne żeby cię skusiła...
mnie utwierdziła w przekonaniu że to nie dla mnie...
Tez mam ATI, ale nie mialem najmniejszych problemow jeszcze. Technicznie nie milabym zadnych zastrezzen.
Pogrywalem 2 dni. Mimo ze grafika jest wrecz niesamowita i dociagnieta (tu widac sie postarali), i sam pomysl gry jest niezly - system wykonywania zadan w roznych punktach, to i tak nie moge sie przegryzc do tej gry. Za duzy tam chaos panuje, gra sie jakby bez ladu i skladu, czesto wrog pojawia sie nagle i w momencie zupelnie zaskakujacym - jakby z nikad, ciezko sie celuje i trafia(powiedzmy "umownie")a przynajmniej z kalacha, laguje albo co, ja wywalam caly magazynek do biegnacego ledwie go trafiajac moze z raz, a on sie obraca i mnie w sekundzie zabija, lub scenariusz 2 - ja strzelam do typa z bliska a on mi tu podskakuje na 2 metry jak sprezyna na disco ze go nie moge trafic i mnmie zabija, gdyz mi sie amunicja skonczyla (a to trwa pzry jednym krutkim pociagnieciu cyngla), pozbywasz sie calej amunicji szybciutko. Ogolnie jest tam za duzo chalasu i w ogole na tej malej mapce (w sumie) za duzo sie dzieje, ciezko myslec o jakiejs taktyce, ruchy sa jakies nienaturalne i wydaje sie ze przyspieszone, do tego zeskakujesz z dachu 3 pietrowca i sie nie zabijasz, choc i tak mozesz otworzyc spadochron (lol!!!). Poza tym zeby miec lepsza bron musisz awansowac - czyli uzbierac iles tam punktow - wydaje mi sie to troche nie fair - mianowicie ci, ktorzy sa lepsi, beda lepsi podwojnie, gdyz zawsze beda o krok do przodu z lepsza bronia i dodatkami. Ci gorsi beda zawsze gorsi - gorzsza bron itd. Jakos niebardzo rowna ta gra jest dla wszystkich.
Gra nieco dla dzieci ktore lubia swiecidelka. Jak dla mnie, poraz kolejny klapa. Wole juz OFP2
Tak czy siak, sa to moje wrazenia, tym ktorym sie ta gra spodoba zycze milej zabawy. Mozna by miec nadzieje ze cos sie zmieni po wypuszczeniu pelnej wersji - jednak silnik pozostanie silnikiem.
I refleksja: co sie do diabla dzieje z tymi wszystkimi nowymi grami?! Wszystko polega juz tylko na komercji i marketingu? A gdzie realizm w grze - ten prawdziwy ktorego wszyscy oczekuja? CZy tak ciezko go stworzyc? Brak tworcom jaj?
Też gram w betę, gra zarazem zbliżona do MW2 jak i trochę inna.
Kiedyś dawno temu kupiłem BF2, zainstalowałem, pograłem i stwierdziłem, że to gra małymi żołnierzykami w porównaniu do CODUO (w którego wtedy pykałem).
Teraz te małe żołnierzyki urosły, i jest lepiej, choć dalej są jacyś tacy mniejsi
Gra faktycznie może być ciekawa, ale nie podoba mi się w niej:
- gówniana grafika dotycząca broni, oraz dodatków (w menu, część opisowa), poziom 8 latka.
- ilość tychże dodatków, zbyt dużo i robi się jak w MW2, wyścig po więcej
- rozmazany obraz w lunetach, po kiego to zrobili?
- brak infa o pingu do serwera (pewnie dodadzą)
-
wymagania gry, lecę na low, bo nie da się pograć na wyżej, a i tak mam klatki w granicach 50, więc dolny próg grywalności, mam nadzieję, że to zoptymalizują
- sterowanie np. helikopterami, widzę że sporo osób ma z tym problem, ja zaliczyłem lądowanie na wirniku
- gówniany crosshair, z czasów COD2
na plus
- fajne menu, idzie się szybko połapać
- ogólne wrażenie pola bitwy - wciąga
- ciekawy sposób rozgrywki, zajmowanie kolejnych punktów na mapie (tryb rusch, bo tylko taki jest dostępny)
- wiadomo za co dostaje się różne odznaczenia, lepiej niż w MW2, bo tam bez wiki nie dojdziesz, jak kogoś to interesuje.
- destrukcja obiektów, wreszcie można rozwalić drzwi, czy też parkan, a nie biegać na około.
- no i wreszcie normalna rozgrywka, a nie próba za próbą w dołączeniu do gry
- i PB
Mój 9 letni synalek zatrybił tę grę i mu się bardzo podoba, w MW2 nie gra, bo jednak jest dla niego za trudna, wymagany refleks, koordynacja ruchów, ogarnianie sytuacji, to za dużo jak na jego wiek (a nie chce być dostarczycielem punktów, jak co niektórzy gracze)
Zaś w BC2 daje sobie nieźle radę, co też świadczy o poziomie gry.Mapy są spore, ale w porównaniu do MW2, do Army nie ma porównania.
To tak na szybko o BC2
Gra zapowiada się ciekawie o ile będzie można pograć na średnim sprzęcie, jak trzeba będzie do niej kupować kartę za 2k, to sobie nie pogram.
to jeden z gameplay's - szczerze powiedziawszy szkoda kasy na zakup grając w ARMA2