Murphy napisał(a):
Z góry przepraszam że w pierwszym poście zwracam się o pomoc, ale jako że nie wszystko potrafię bez problemów sam przeprowadzić
za zadawanie sensownych pytań nie obrażamy się
Murphy napisał(a):
postanowiłem przez forum dowiedzieć się trochę więcej.
Po to jest forum
Murphy napisał(a):
I chciałem pobrać misję Warfare, ale klikając w podany odnośnik nie jestem w stanie stwierdzić który plik mam pobrać, jest ich kilka z nazwą ACE, do tego niektóre nazywają się Lite ACE, a inne tylko Lite.
pliczki są malutkie możesz pobrać wszystko w najnowszej wersji,
pliki z ACE w nazwie są przeznaczone do gry z modem ACE
Lite - to wersja dla gry bez moda
po rozpamowaniu wrzuczasz do katalogu MPMissions w katalogu gry, jak pobierzesz oba i rozpakujesz nic się stanie - też będzie dobrze
Murphy napisał(a):
Także tutaj bym prosił o pierwszą pomoc. Albo potwierdzenie, że powinienem pobrać pliki z 31 stycznia 2010, spod tego linku
Warfare BE 2.055 - pobierz to (najlepiej wersję z ACE) innego warfare nie gramy, natomiast inne serwery dedykowane działają w większości bez ACE więc spokojnie możesz pobrać oba, jak nie pobierzesz, to przy pierwszym podłaczeniu gra sama ci pobierze.
Pobieranie nie jest zatem aż tak konieczne żeby pograć.
Murphy napisał(a):
Ja robię to w sposób taki że klikam PPM na utworzony skrót, wchodzę we właściwości, wchodzę w zakładkę skrót, po czym w polu Element docelowy wklejam podane wartości, zachowując oczywiście indywidualną ścieżkę zainstalowania gry dla własnego komputera.
Niestety otrzymuję komunikat o niepoprawności działania.
Czy coś robię nie tak i trzeba podany tekst umieścić gdzieś indziej, czy problem może leży gdzieś indziej jeszcze.
zrób inaczej:
- klik prawym na isteniejącym skrócie (wybierz Kopiuj)
- klik na pulpicie (wybierz Wklej)
- na kopii skrótu prawym myszy -> właściwości
- tam w obiekcie docelowym po .exe (lub po .exe" o ile jest na końcu cudzysłów) dajesz spację i doklejasz ciąg:
Kod:
-cpuCount=2 -nosplash -mod=@ACE;@ACEX;@CBA;@ACEX_PLA;@ACEX_SM
-cpucount możesz pominąć i zostawić tylko:
Kod:
-nosplash -mod=@ACE;@ACEX;@CBA;@ACEX_PLA;@ACEX_SM
być może usuwasz cudzysłów lub wklejasz to przed cudzysłowem - stąd błąd.
Do tego upewnij się czy w katalogu gry masz katalogi:
@ACE
@ACEX
@CBA
@ACEX_PLA
@ACEX_SM
Szczegóły najlepiej obgadać na naszym TS - hasło posyłam ci na PW (IP:PORT masz u góry strony w podglądzie).
PS. Wersja gry bez ACE wygląda mizernie, ACE daje ogromnego kopa grze i podnosi miodność.